Приєднали Степове та скоригували децентралізацію теплопостачання

31 серпня відбулася чергова сесія Кам’янської міської ради. На порядку денному серед інших питань розглядалися дві найважливіших: приєднання Степового до міської громади Камянського та деценралізація теплопостачання.

Ще одна сільська рада приєдналася до міста обласного значення, згідно з законом №6466. Депутати Кам’янської міської ради надали згоду на приєднання Степової сільської ради територіальної громади до Кам’янського. Відповідне голосування відбулося під час сесії міськради 31 серпня.

«Вже третє місто обласного значення в Дніпропетровській області надали згоду на приєднання сільских рад до громад міста. Впродовж серпня такі рішення проголосували депутати міста Покров та Марганець. Експерти ЦРМС запропонували переформотувати сільські ради у відділи розвитку старостинського округу – зі своїм бюджетом, печаткою, юридичним статусом. Така модель гарантує розвиток сільської території та врахування інтересів громади», – коментує рішення Олена Тертишна, директор Дніпропетровського ЦРМС.

Степова сільська рада включає два населених пункти – села Благовіщенка та Степове. Центр розташований в 12 кілометрах від Кам’янського. Кількість жителів трохи більше тисячі  жителів, а загальна площа – 9711,60 га. Як відомо, значна частина місцевих жителів працює у Кам’янському, люди навчаються та проходять лікування в установах міста.

Ще одне важливе питання на сесії: було внесено зміни і у програму децентралізації системи теплопостачання міста. Визначено, що в першу чергу на індивідуальне опалення переведуть мешканців житлових масивів Соцмісто і БАМ. Це пов’язано з ризиком можливого не включення ТЕЦ АТ «ДніпроАзот» під час майбутнього опалювального періоду. Для  бюджетних установ передбачено будівництво автономних котелень,  мешканцям встановлять  індивідуальне електричне опалення. При цьому абонентам з місячним доходом менш, ніж 4 тисячі гривень на місяць, забезпечать встановлення опалювальної системи на пільгових умовах.

За словами міського голови Андрія Білоусова, загалом перехід міста на індивідуальне опалення планується здійснити протягом 2018-2020 років.

«Після того, як буде здійснена децентралізація правобережної частини міста ми перейдемо до лівого берега», – зазначив Андрій Білоусов.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies