Проекти з Дніпропетровщини перемогли в конкурсі

Мінрегіон провів серед областей конкурс регіональних стартапів. Розвиток села, туризму, людського потенціалу, залучення інвестицій та втілення інновацій – такі цілі переслідують 70 проектів-переможців. З них чотири представила Дніпропетровщина. У Києві відбулася публічна презентація проектів. Вона пройшла за участю Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, представників ЄС та обласних державних адміністрацій.

«Отримавши перемогу в конкурсному відборі, 16 областей здобули унікальну можливість реалізувати проекти. Головна мета всіх регіональних стартапів, як і реформи децентралізації, – розвиток людського потенціалу, – зазначив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. – Дніпропетровщина демонструє значні досягнення в агропромисловому секторі та ІТ-галузі. Область – скарбниця інженерного потенціалу. Будь-який проект із Дніпропетровського регіону з підвищення кваліфікації, перепідготовки фахівців надихає всю Україну. Тому і держава, і європейські партнери завжди готові підтримати такі ініціативи».

Сучасний заклад для нового покоління – проект, презентований Західно-Дніпровським центром профтехосвіти. Училищу – понад 140 років. Це один із найстаріших навчальних закладів в Україні. Один із його корпусів давно застарів і понад 30 років не використовується. Якщо його модернізувати – на великій площі можна буде створити навчальні класи, майстерні та лабораторії.

«Наше училище має широкий профіль. Готуємо фахівців за 30 напрямками. Реалізація проекту надасть можливість відкрити нові професії, у тому числі – у популярній нині галузі енергозбереження, – поділилася заступник директора центру Наталія Андрієнко. – У планах – і створення сучасної майстерні для кухарів. Училище славиться кондитерськими рекордами. Маємо 5 національних та 4 регіональних».

Серед переможців – і проект Криворізького центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі. Незабаром у Кривому Розі реконструюють старий гуртожиток. Він буде схожий на молодіжний готель – з новими стінами, меблями, сучасним дизайном, кімнатами психологічного розвантаження та соціальної реабілітації, спортивним майданчиком.

«Плануємо створити для проживання наших учнів креативне комфортне середовище, – розповів в.о. директора центру Валерій Яременко. – У нашому центрі – понад 400 слухачів. Приїжджають на навчання з усієї України. Проводимо перепідготовку у галузі новітніх будівельних технологій. Випускаємо вузькопрофільних фахівців, затребуваних на сучасному ринку праці. Наприклад, спеціалістів зі встановлення залізобетонних конструкцій, утеплення фасадів, гіпсокартонників».

Ще два проекти-переможці з Дніпропетровщини спрямовані на розвиток інноваційної економіки та залучення інвестицій.

Загалом на конкурс було подано понад півтисячі проектів. Конкурсна комісія обрала 70 кращих – їх представили 16 областей. Це стартапи з розвитку фермерських господарств, зі створення туристичних та спортивних центрів, парків відпочинку та інші.

На втілення проектів Представництво ЄС виділило понад 600 млн грн.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies