Прогресивно, але платно – як навчають дітей за проектом «Інтелект України»

Альтернативну програму навчання наразі впроваджено у п’яти школах Краматорська. За інноваційною освітньою методикою здобувають освіту учні у декількох класах початкової ланки. Чим програма «Інтелект України» відрізняється від програми Нової української школи, та чому батькам доводиться щомісяця платити розробникам – такі питання поставила на обговорення Батьківська рада Краматорська. Круглий стіл за участю вчителів, які працюють за проєктом «Інтелект України», відбувся в Антикризовому медіа-центрі.

В Економіко-гуманітарному ліцеї № 8 імені Василя Стуса проєкт «Інтелект України» почали впроваджувати три роки тому, тож наступного навчального року відбудеться перший випуск учнів з початкової школи. Вчительки Людмила Боровик і Лариса Денисенко розповіли про особливості навчання за проєктом. Учні отримують знання у ігровій формі, більшість уроків завершується пісеньками, або іграми, якими закріплюється вивчений матеріал. Вчителі запевняють, що завдяки цій програмі діти досягають значних успіхів.

Для засвоєння навчального матеріалу вчителями застосовуються навчальні комплекти та тренувальні зошити з кожного предмету, які вони щомісячно отримують від розробників проєкту «Інтелект України». За їх придбання батькам щомісяця доводиться платити по 240-250 гривень. Наступного року ця сума підвищиться до 300 грн на місяць. Окрім того, батькам на початку навчання потрібно придбати у клас телевізор.

«Ці щомісячні кошти не є платою за роботу вчителя чи освітнього закладу, а виключно за друк підручників та зошитів. Учням кожного місяця надається новий друкований зошит. Платня не йде до школи, а потрапляє на рахунок керівників проєкту у Харків. Звідти надсилають роздаткові матеріали та все інше, що необхідно для навчання», – наголосила Оксана Гранкіна, заступник директора ліцею.

Вона також повідомила, шо державний, а тому безкоштовний проєкт «Нова українська школа», за яким зараз навчаються всі діти початкової школи, також є прогресивним та орієнтованим на особистості учнів. Тому у батьків є можливість обрати для своїх дітей таку навчальну програму, яка їм до вподоби та по фінансовим можливостям.

Радниця Краматорського міського голови з питань освіти Світлана Чепелєва звернула увагу на причини, за яких учні припиняють навчання за проєктом «Інтелект України». З’ясувалося, що такі випадки були. Деякім учням складно засвоювати матеріал і встигати за високим темпом навчання. А іноді дітей доводилося переводити до звичайного класу тому, що батьки не могли платити за придбання зошитів.

Загалом тема альтернативного навчання у школі корисна для батьків, які зараз визначаються, як найкраще розвивати своїх дітей та надати їм найкращу освіту.

Щоб записати дитину до класу, в якому навчатимуть за проєктом «Інтелект України», потрібно до 1 червня подати заяву до директора школи, де впроваджується дана програма. Наразі у Краматорську це ЗОШ № 3, 5, 9, 16, 22 та ліцей № 8.

Світлана Денисенко


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Прегелянути коментарі (2)

Цей сайт використовує cookies