Ще один енергоблок Придніпровської ТЕС переобладнано на газове вугілля

ДТЕК Енерго завершив переобладнання енергоблоку №9 ДТЕК Придніпровської ТЕС на українське газове вугілля. Як повідомила прес-служба ДТЕК, це третій за рахунком блок станції, який почав працювати на українському паливі.

Персонал ДТЕК Придніпровська ТЕС запустив в мережу енергоблок №9 потужністю 150 МВт. За 9 місяців він був переорієнтований з використання антрациту на газове вугілля. У 2017 р. ДТЕК виконав такі роботи на блоках №7 і №8.

Підключення до енергосистеми ще одного переобладнаного блоку – №10 – заплановано на грудень 2018 р. Зараз повним ходом ведуться будівельно-монтажні роботи. Загальна вартість переоснащення енергоблоків №9, 10 складе 300 млн грн.

За рік роботи Придніпровської ТЕС на газовому вугіллі потреба в імпортному антрациті знизилася на 0,7 млн тонн. Станція припинила використовувати антрацит з 21 квітня 2018 року.

Для переоснащення енергоблоку №9 змонтували понад 200 тонн тепло-механічного обладнання (газо-, повітро-, пилепроводи), встановили три нових вентилятори в схемі газо-повітряної сушки палива, замінили 16 старих пальників на нові (з низькою емісією оксиду азоту). На блоці також змонтували автоматизовану систему управління технологічним процесом фірми Emerson – для управління новими пилосистемами і виконали протипожежні заходи, що дозволяють безпечно їх експлуатувати.

ДТЕК з квітня 2017 року реалізує поетапний план переобладнання енергоблоків антрацитових ТЕС компанії на українське вугілля для мінімізації імпорту. Це була оперативна реакція компанії на зупинку поставок антрациту з тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської області в березні 2017 року.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies