Випускників просять зареєструватись для вступу до вишів, строк обмежено

Дехто вже встиг подати документи на реєстрацію та навіть отримав сертифікат учасника ЗНО. А тим, хто планує вступати до закладів вищої освіти України, але ще не встиг цього зробити, варто поквапитись та до 9 квітня створити реєстраційну картку.

Як саме відбуватиметься вступна кампанія 2022 року, наразі у Міністерстві освіти і науки України остаточно не визначилися – Порядок зарахування до закладів вищої освіти й досі розробляється. Проте всім вступникам потрібно зареєструватись у системі учасників Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

«Ми ще не готові повідомити, які іспити й у якому форматі потрібно буде складати вступникам, але точно можемо сказати, що для організації будь-яких іспитувань потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань. Таку інформацію ми отримаємо з бази даних реєстрації для участі в ЗНО», – пояснює Український центр оцінювання якості освіти.

Тим, хто має сертифікат ЗНО

Вступники, які встигли заповнити реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти, вважаються зареєстрованими для участі в ЗНО. Тож вони є потенційними учасниками вступних іспитувань до закладів вищої освіти.

Ці випускники вже мають сертифікати учасника ЗНО та можуть заходити на свою Інформаційну сторінку. Логін і пароль для входу вказано у сертифікаті. На даній сторінці розміщується вся актуальна інформація, окремо для кожного вступника, щодо його подальших дій.

Якщо вступник зареєструвався, але не отримав сертифікату, невдовзі йому буде повідомлено, як отримати логін і пароль для входу на свою Інформаційну сторінку.

Тим, хто не встиг зареєструватись

Учням і ученицям ліцею, гімназії, а також студентам і студенткам І-ІІ курсу коледжу, які цього року закінчують здобувати повну загальну середню освіту та які ще не зареєструвалися для участі в ЗНО, потрібно в строк до 9 квітня створити реєстраційну картку.

Уважно заповнити такі її поля: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для участі в тестуваннях, а й для подання документів для вступу.

«У реєстраційній картці ви побачите поля для вибору предметів ЗНО/ДПА. Заповніть їх, будь ласка, навіть попри скасування ДПА у формі ЗНО. Якщо є змога, роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа. За потреби додайте медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань і передайте керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся. Якщо такої можливості немає, не хвилюйтеся: достатньо того, що ви сформували реєстраційну картку», – говориться в повідомленні Центру оцінювання.

Після того вступнику буде повідомлено, як дізнатися логін і пароль для входу на його персональну Інформаційну сторінку.

Також до 9 квітня просять створити реєстраційну картку учасника ЗНО тих, хто вже здобув повну загальну середню освіту (має свідоцтво про повну загальну середню освіту/атестат), але ще не реєструвалися в системі.

Тим, хто опинився на окупованій території

Вступники, які наразі перебувають на окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові дії, вочевидь мають труднощі з доступом до Інтернету. Однак і їм за можливістю пропонують створити реєстраційну картку.

У Центрі зазначають:

«Необов’язково, щоб її заповнювали особисто ви. Це може зробити хтось із ваших друзів чи знайомих. Попросіть унести ваші дані до реєстраційної форми (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження й номер паспортного документа). Цього наразі буде достатньо».

Світлана Денисенко, «ЗмІнИ. Схід»


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies