У Думі не хочуть миротворців на кордоні РФ і України

У Держдумі виступили проти розміщення миротворців на кордоні РФ і України. Про це повідомив перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Дмитро Новіков, повідомляє «Кореспондент».

За його словами, такий варіант розвитку подій не повинен навіть обговорюватися, так як Росія і Україна не ведуть між собою війну.

«З таким же задоволенням Держдеп США міг запропонувати розмістити збройні сили миротворців на кордоні України і Польщі, Білорусії та Росії, Росії та Китаю, Китаю і Індії», – сказав він.

Також Новіков погодився з тим, що необхідно розмістити миротворців на лінії розмежування в Донбасі.

Сполучені Штати Америки виступають за розміщення миротворців ООН на українському Донбасі на всій окупованій території, в тому числі на кордоні з Росією, і наполягають, щоб вони мали широкий мандат.
5 вересня президент Російської Федерації оголосив про плани внесення резолюції в Радбез ООН про введення миротворців на Донбас. У той же день Росія направила в Радбез свій проект резолюції про миротворців на Донбасі.

Українська сторона розкритикувала ідею Путіна про розміщення миротворців тільки на лінії зіткнення. Український представник в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що миротворці повинні бути введені на всю окуповану Росією територію регіону.


Відстежуйте події, що відбуваються на сході України, разом з нами на наших сторінках - YouTube або Facebook або Twitter або Telegram.  Долучайтесь!

Цей сайт використовує cookies